Sposób przygotowania:
Jabłecznik na biszkopcie
Biszkopt robimy tak jak zwykle. Białka na sztywno do nich cukier, potem żółtko. Na końcu dosypać obie mąki wymieszane z proszkiem (przesiane) i delikatnie wymieszać. Do piekarnika na 160 przez około 20 minut.Jabłka, najlepiej już przetarte, ilość zależy od zamiłowania, ja dałam litrowy słoik, wyłożyć do garnka razem z cukrem, galaretką i sokiem z cytryny. Zagotować, pozostawić do ostudzenia.Kiedy biszkopt wystygnie przekroić go i wyłożyć na niego masę jabłkową. Przykryć drugą częścią.Cytrynę wymieszać z cukrem pudrem tak, aby nie był zbyt gęsty i nie zbyt lejący. Pół cytryny powinno wystarczyć. Wylać na wierzch placka. Można udekorować na wierzchu skórką cytryny, albo kolorową posypką.I smacznego.