Sposób przygotowania:
Jabłecznik na kruchym
Mąkę, proszek do pieczenia, cukier, sól jajka i margarynę wymieszać ze sobą i zagnieść szybko ciasto. Zawinąć w folię i wstawić do lodówki na godzinę. Po wyjęciu z lodówki ciasto podzielić na proporcję 3/4 i 1/3 . 3/4 ciasta wyłożyć na posmarowaną tłuszczem formę lub wyłożoną papierem do pieczenia.
Jabłka obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach, wymieszać z cynamonem, kisielem cytrynowym i cukrem. Jabłka rozłożyć na cieście. Pozostałą część ciasta porozdzielać na wierzchu.
Piec godzinę w temperaturze 180 stopni.
Jabłka obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach, wymieszać z cynamonem, kisielem cytrynowym i cukrem. Jabłka rozłożyć na cieście. Pozostałą część ciasta porozdzielać na wierzchu.
Piec godzinę w temperaturze 180 stopni.

