Sposób przygotowania:
Szarlotka na kruchym cieście z budyniem
1. Ciasto zagniatamy ze składników, dzielimy na 2 porcje i wkładamy na pół godziny do zamrażalnika 2. Budyń przygotowujemy zgodnie z przepisem z opakowania. Będziemy wylewać ciepły więc robimy jak już ciasto jest w zamrażalniku. 3. Jabłko obieramy dzielimy na cząstki. 4. Jedną połową ciasta wyklejamy blaszkę (ok. 20x30), nakłuwamy widelcem i posypujemy bułką tartą 5. Wykładamy na ciasto mus, cząstki jabłek, posypujemy przyprawą do jabłecznika, wylewamy na to budyń. 6. Na górę dajemy poskubane lub starte ciasto kruche (2 połówkę). 7. Pieczemy 45 minut w 180 stopniach aż się góra przyrumieni. Po upieczeniu posypujemy cukrem pudrem wymieszanym z cynamonem.