Sposób przygotowania:
Jabłecznik pokusa
Składniki na ciasto zagnieść i podzielić na dwie części. Jedną rozwałkować na wysyłana bułka tartą blaszkę. A druga część podzielić na kawałki i zamrozić.
Jabłka obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach, do garnka dac masło i cukier oraz jabłka i smażyć około 10 minut często mieszając dodać cukier cynamonowy i grysik rozmieszany w 1/3 szkl wody, smażyć jeszcze około 10 minut cały czas mieszając.
Jabłka wyłożyć na ciasto i na wierzch zetrzeć zamrożone ciasto i piec około 50 minut w temperaturze 180 stopni.
Po upieczeniu posypać cukrem pudrem.
Jabłka obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach, do garnka dac masło i cukier oraz jabłka i smażyć około 10 minut często mieszając dodać cukier cynamonowy i grysik rozmieszany w 1/3 szkl wody, smażyć jeszcze około 10 minut cały czas mieszając.
Jabłka wyłożyć na ciasto i na wierzch zetrzeć zamrożone ciasto i piec około 50 minut w temperaturze 180 stopni.
Po upieczeniu posypać cukrem pudrem.