Sposób przygotowania:
Jabłecznik z bitą śmietaną
Biszkopt;
Białka ubijamy na sztywną pianę z cukrem. Dalej ubijając dodajemy po jednym żółtku a na końcu mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Pieczemy biszkopt w temp. 170 stopni ok 20 min.
Masa;
Galaretkę truskawkową rozpuszczamy w szklance wody i zostawiamy, aby stężała. Jabłka ścieramy na drobnych oczkach usuwamy nadmiar soku i łączymy z cukrem waniliowym i tężejącą galaretką. Przygotowaną masę dajemy na zimny biszkopt.
ŚMIETANA;
Galaretkę cytrynową rozpuszczamy w szkl. wody i odstawiamy, aby delikatnie zaczęła tężeć. Śmietanę ubijamy na sztywno i dodajemy po troszku galaretki. Rozkładamy na jabłka.
WIERZCH,
Ananasy odsączamy i kroimy na mniejsze kawałki. Rozkładamy na bitej śmietanie. Wszystko zalewamy tężejąca galaretką i dajemy do lodówki.
Białka ubijamy na sztywną pianę z cukrem. Dalej ubijając dodajemy po jednym żółtku a na końcu mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Pieczemy biszkopt w temp. 170 stopni ok 20 min.
Masa;
Galaretkę truskawkową rozpuszczamy w szklance wody i zostawiamy, aby stężała. Jabłka ścieramy na drobnych oczkach usuwamy nadmiar soku i łączymy z cukrem waniliowym i tężejącą galaretką. Przygotowaną masę dajemy na zimny biszkopt.
ŚMIETANA;
Galaretkę cytrynową rozpuszczamy w szkl. wody i odstawiamy, aby delikatnie zaczęła tężeć. Śmietanę ubijamy na sztywno i dodajemy po troszku galaretki. Rozkładamy na jabłka.
WIERZCH,
Ananasy odsączamy i kroimy na mniejsze kawałki. Rozkładamy na bitej śmietanie. Wszystko zalewamy tężejąca galaretką i dajemy do lodówki.