Sposób przygotowania:
Jabłecznik z cynamonową kruszonkąprzygotowanie
Jabłka kroimy na ćwiartki,obieramy, pozbywamy się gniazd nasiennych i kroimy w plasterki
Wszystkie suche składniki wsypujemy do miski i mieszamy do połączenia.
Tak samo postępujemy z tymi mokrymi.
Do mokrych wsypujemy składniki suche i mieszamy tylko do połączenia się składników.
przygotowanie
Ciasto wylewamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia lub wysmarowaną masłem i wysypaną bułką tartą.
Na górę układamy jabłka- ja postawiłam je i wbiłam w ciasto.
Na górę przygotowujemy kruszonkę
Wszystkie składniki rozrabiamy tak długo aż się połączą i powstaną grudki- równomiernie rozsypujemy na cieście.
pieczenie
Ciasto pieczemy w 175 stopniach przez 45-50 minut,
Upieczone studzimy i ewentualnie można posypać jeszcze cukrem pudrem, ale według mnie jest wystarczająco słodkie.