Sposób przygotowania:
Jabłecznik z grysikowym kremem
Pieczemy biszkopt. Oddzielamy żółtka od białek. Białka ubijamy z cukrem na sztywną pianę. Żółtka mieszamy z octem. Do ubitych białek dodajemy proszek do pieczenia wymieszany z mąką. Lekko mieszamy ciasto. Wlewamy na blaszkę i pieczemy ok 30 min. Po tym czasie wyciągamy i studzimy. Jabłka obieramy ścieramy na tarce duże oczka smażymy z cukrem. Kiedy jabłka zmiękną dodajemy suchą galaretkę i mieszamy. Wykładamy jabłka na biszkopt - odstawiamy. Mleko zagotowujemy z cukrem dodajemy tyle grysiku aby powstała gęsta masa. Ugotowaną kaszkę odstawiamy. Masło ucieramy dodając pomalutku grysik aż powstanie twarda ładna masa. Masę wykładamy na stężone zimne jabłka. Na wierzch ścieramy gorzką czekoladę.