Sposób przygotowania:
Jabłecznik z mąki jaglanej
Białka oddzielić od żółtek.
Mąkę jaglaną wymieszać ze zmielonym siemieniem lnianym, błonnikiem kakaowym, cynamonem oraz sodą.
Jabłka obrać i pokroić w kostkę.
Żółtka utrzeć z miodem na puch, następnie ciągle ucierając dodawać na przemian sypkie składniki oraz oliwę.
Na koniec dodać pokrojone jabłka, oraz sok z cytryny i dokładnie wymieszać.
Gotowe ciasto przelać do przygotowanej podłużnej blaszki keksówki.
Piec w temp. 180 st przez ok. 40 min.
Mąkę jaglaną wymieszać ze zmielonym siemieniem lnianym, błonnikiem kakaowym, cynamonem oraz sodą.
Jabłka obrać i pokroić w kostkę.
Żółtka utrzeć z miodem na puch, następnie ciągle ucierając dodawać na przemian sypkie składniki oraz oliwę.
Na koniec dodać pokrojone jabłka, oraz sok z cytryny i dokładnie wymieszać.
Gotowe ciasto przelać do przygotowanej podłużnej blaszki keksówki.
Piec w temp. 180 st przez ok. 40 min.