Sposób przygotowania:
Jabłka pod kakową kruszonką
Z masła,cukru, kakao, mąki i czekolady zagniatamy kruszonkę i odstawiamy ją w chłodne miejsce. Obieramy jabłka, kroimy je w plasterki, podlewamy odrobiną wody i dusimy przez chwilę, by jabłka lekko zmiękły. Po przestudzeniu dodajemy kisiel, cukier do smaku (w zależności od tego , jak kwaśne są jabłka) - mieszamy. Formę żaroodporną smarujemy masłem, układamy na dnie pokruszone biszkopty. Rozkładamy warstwę jabłek, wyrównujemy ją. Na górze układamy kruszonkę, posypujemy ją brązowym cukrem. Wstawiamy formę do nagrzanego do 180 st.C piekarnika. Zapiekamy około 40 minut w zależności od wielkości formy a co za tym idzie grubości warstwy jabłek.Jabłka takie smakują wyśmienicie z dodatkiem lodów waniliowych.