angelusia

angelusia

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 85]

Jabłka w biszkopcie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

To ciasto bardzo często robię na niedzielny deser

Jabłka w biszkopcie

Składniki:

Jabłka w biszkopcie

 

  • 8 szt jabłek,
  • pół szklanki oleju,
  • łyżka proszku do pieczenia,
  • łyżeczka cynamonu,
  • pół szklanki mąki ziemniacznej,
  • szklanka mąki pszennej,
  • szklanka cukru,
  • 4 szt jajek,
  • 8 łyżek dżemu wiśniowego,
  • tłuszcz do formy

Sposób przygotowania:

Jabłka w biszkopcie
Z umytych jabłek wydrążyć środki i do każdego włożyć po łyżce dżemu. Ułożyć jabłka na tortownicy. Jajka utrzeć z cukrem, dodać obydwa rodzaje mąki, proszek, olej oraz cynamon. Ciastem zalać jabłka. Piec ok. 45 min. w temp. 180 stopni.
Smacznego:)