Sposób przygotowania:
Jabłka w cieście piwnym wg Loli
Jabłka umyć, obrać, przekroić żeby wyciągnąć z nich gniazda nasionek, a następnie każdą połówkę pokroić na pół i jeszcze raz na pół. Mąkę, cukier, wymieszać razem, a później wbić do tego jajka. Wszystko razem dobrze wymieszać i dodać szczyptę soli i cynamon. Do wymieszanych składników nalać piwo. Wszytko razem dokładnie zmiksować na jednolitą masę. Białka ubić na sztywną pianę, a następnie dodać do zmiksowanej masy. Jabłka oblać zrobionym ciastem, a następnie smażyć w rozgrzanym oleju. Jabłka powinny przybrać złotawy kolor. Usmażone jabłka w cieście osączyć z dużej ilości tłuszczu. Na koniec osączone jabłka posypać cukrem pudrem. Jabłka smażone w cieście piwnym najlepiej podawać na deser. Smacznego!