Alex_M

Alex_M

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1760]

Jabłka w cynamonowym cieście

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 8

Soczyste jabłka w cynamonowym cieście to świetny pomysł na weekendowe śniadanie, nam smakowały na ciepło z cukrem pudrem i jogurtem greckim.

Jabłka w cynamonowym cieście Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Jabłka w cynamonowym cieście

 

Sposób przygotowania:

Jabłka w cynamonowym cieście
Z mąki, proszku, mleka i jajka zmiksować ciasto. Dodać cukier i cynamon, zmiksować ponownie. Jabłka obrać, pokroić w grube plastry. Zanurzać w cieście, wyjmować widelcem. Kłaść na niewielką ilość rozgrzanego oleju rzepakowego. Smażyć z obu stron na rumiano, odkładać na ręcznik papierowy. Podawać na ciepło posypane cukrem pudrem z dodatkiem jogurtu greckiego lub kwaśnej śmietany
Jabłka w cynamonowym cieście
Z mąki, proszku, mleka i jajka zmiksować ciasto. Dodać cukier i cynamon, zmiksować ponownie.
Jabłka w cynamonowym cieście
Jabłka obrać, pokroić w grube plastry. Zanurzać w cieście, wyjmować widelcem.
Jabłka w cynamonowym cieście
Kłaść na niewielką ilość rozgrzanego oleju rzepakowego.
Jabłka w cynamonowym cieście
Smażyć z obu stron na rumiano, odkładać na ręcznik papierowy.