Sposób przygotowania:
Jabłka zapiekane w cieście biszkoptowym.
Półmisek do zapiekania posmarować masłem.Jabłka opłukać,obr-
-ać,wydrążyć gniazda nasienne i nałożyć do środka dżem,ułożyć na półmisku.Żółtka utrzeć z cukrem na pulchną masę,dodać tłuszcz,śmietanę,przesianą mąkę i ubitą pianę ,lekko wymieszać.
Pokryć jabłka ułożone na półmisku,wstawić do gorącego piekarnika
na 30-40 min.Podawać na tym samym półmisku,na którym się zapiekały.
-ać,wydrążyć gniazda nasienne i nałożyć do środka dżem,ułożyć na półmisku.Żółtka utrzeć z cukrem na pulchną masę,dodać tłuszcz,śmietanę,przesianą mąkę i ubitą pianę ,lekko wymieszać.
Pokryć jabłka ułożone na półmisku,wstawić do gorącego piekarnika
na 30-40 min.Podawać na tym samym półmisku,na którym się zapiekały.