MARIA66

MARIA66

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 509]

Jabłka zapiekane z kruszonką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Zapiekane ciepłe jabłka z kokosową kruszonką nie tylko dla dzieci.

Jabłka zapiekane z kruszonką

Składniki:

Jabłka zapiekane z kruszonką

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Jabłka zapiekane z kruszonką
Przygotować formę do zapiekania,okrągła o średnicy22 cm. Wyłożyć papierem do pieczenia spod i boki formy. Jabłka obrać, wydrążyć gniazda nasienne i pokroić na ósemki. Włożyć jabłka do przygotowanej formy i posypać cynamonem.Do miski włożyć masło, mąkę, cukier i kokos i wszystko energicznie wyrabiać przez 5 minut , do połączenia się składników.Gotową kruszonką posypać jabłka i wstawić do piekarnika.Zapiekać przez 30 minut w temperaturze 180 stopni, kruszonka ma się zarumienić. Podawać na ciepło.