darek2008

darek2008

Szef Kuchni
[Przepisów: 49]

Jabłka zapiekane z porzeczkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Zdrowy deser dla całej Rodziny.

Jabłka zapiekane z porzeczkami

Składniki:

Jabłka zapiekane z porzeczkami

 

Sposób przygotowania:

Jabłka zapiekane z porzeczkami
Przy wyborze jabłek zwracamy uwagę by nie były zbyt dojrzałe. Owoce myjemy i osuszamy. Następnie za pomocą specjalnego nożyka usuwamy gniazda nasienne. Naczynie żaroodporne smarujemy tłuszczem układamy w nim jabłka. Polewamy je miodem i posypujemy cukrem waniliowym. Naczynie umieszczamy w piekarniku na 150 stopni i zapiekamy jabłka przez 20 minut. W tym czasie myjemy porzeczki. Przed podaniem deseru, jabłka napełniamy porzeczkami. Podajemy na ciepło.