mooooon

mooooon

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 168]

jabłkowe naleśniki z rodzynkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

jabłkowe naleśniki w polewie

jabłkowe naleśniki z rodzynkami

Składniki:

jabłkowe naleśniki z rodzynkami

 

Sposób przygotowania:

jabłkowe naleśniki z rodzynkami
1. Obierz jabłka i usuń gniazda nasienne. Pokrój na małe kawałki i wsyp do garnka. Polej małą ilością wody, duś na małym ogniu do momentu rozgotowania się owoców. 2. Dodaj cukier waniliowy, rodzynki i orzechy. Wymieszaj ze sobą. 3. Zrób ciasto naleśnikowe. Z maki, jajek, mleka, soli. gotowe ciasto odstaw na 20 minut 4. Usmaż naleśniki. Każdy z nich posmaruj farszem jabłkowym i zawiń w rulonik. Przygotuj polewę i oblej nią naleśniki. 5. Można posypać skórką pomarańczy