Sposób przygotowania:
Jabłkowe pączki na jogurcie
Jabłko myjemy i obieramy ze skórki, ścieramy na tarce o drobnych oczkach do miski. Do startego jabłka dodajemy jogurt, cukier, cukier waniliowy, sok z cytryny, aromat do ciasta i mieszamy. Wsypujemy mąkę i proszek do pieczenia, cynamon i ponownie mieszamy do połączenia się składników.
W garnku lub patelni rozgrzewamy olej i wkładamy porcje ciasta, smażymy na rumiany kolor z obu stron. Przekładamy na talerz wyłożony ręcznikiem papierowym. Przed podaniem posypujemy cukrem pudrem.
W garnku lub patelni rozgrzewamy olej i wkładamy porcje ciasta, smażymy na rumiany kolor z obu stron. Przekładamy na talerz wyłożony ręcznikiem papierowym. Przed podaniem posypujemy cukrem pudrem.
biedroneczki
Czekoladka 2