SUPERPRZEPIS

Jabłkowe roladki schabowe

  • 4
  • zewa
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 9
Jabłkowe roladki schabowe Więcej zdjęć (5)

Nietypowe, ale smaczne i soczyste.

Składniki:

Jabłkowe roladki schabowe

 

Sposób przygotowania:

Jabłkowe roladki schabowe
Schab umyć, osuszyć, rozbić tłuczkiem do mięsa. Oprószyć sola i pieprzem. Każdy kotlet rozłożyć na płacie folii spożywczej. Umyte jabłka zetrzeć na tarce o grubych oczkach i rozłożyć je na mięsie. Zawinąć roladki i wstawić je na 30 minut do lodówki. Po tym czasie roladki obtaczać w mące, potem w rozmąconym jajku i na koniec w bułce tartej. Roladki smażyć na oleju rzepakowym z każdej strony na złoto brązowy kolor na nie za mocnym ogniu aby roladki nie były surowe wewnątrz.
Jabłkowe roladki schabowe
na każdy kotlet rozłożyć porcje jabłka i zawinąć roladki.
Jabłkowe roladki schabowe
potem roladki zawinać w folię spożywczą ...
Jabłkowe roladki schabowe
następnie roladki obtaczać w mące potem jajku i bułce tartej
Jabłkowe roladki schabowe
smażyć na złoto brązowy kolor z każdej strony