kwiatkibratki

kwiatkibratki

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 922]

Jabłkowe tosty

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszny deser, bardzo sycący

Jabłkowe tosty

Składniki:

Jabłkowe tosty

 

 

Sposób przygotowania:

Jabłkowe tosty
Z obranych jabłek ostrożnie usunąć gniazda nasienne. Skropić sokiem z cytryny. Migdały wymieszać z połową szklanki cukru i połową szklanki śmietany. Kromki chleba posmarować masłem. Położyć na dnie blaszki wyścielonej papierem do pieczenia. Na każdym toście ułożyć jabłko, a każde wypełnić masą śmietanowo-migdałową. Piec w temp. 200 st. C przez 20 minut. Pozostałą śmietanę wymieszać z pozostałym cukrem. Polać deser, który podawać ciepły.