Sposób przygotowania:
Jabłkowo-chrzanowe roladkiprzygotowanie
Zaczynamy od przygotowania farszu:
Jabłko i cebulę obieramy i kroimy w kostkę, tak samo kroimy ogórek.
Ser ścieramy na małych otworach tarki do warzyw.
Mieszamy wszystkie składniki farszu.
Schab oczyszczamy z błonek i rozbijamy dość cienko.
Każdy kawałek smarujemy musztardą, nakładamy po łyżce farszu i zwijamy tak jak krokiety- pierwsze boki, potem zwijamy i spinamy dla bezpieczeństwa.
smażenie
Roladki oprószamy mąką i obsmażamy na gorącym oleju na rumiano ze wszystkich stron, wyciągamy szpilki/wykałaczki
duszenie
Mięso przekładamy do garnka w którym będą się dusić, a patelnie deklasujemy wywarem- przelewamy do roladek, dokładamy pokrojone w kostkę jabłko i cebulę, chrzan i przyprawy - dusimy mięso 25-30 minut.
Ponownie wyciągamy rolady, a sos miksujemy razem ze śmietanką.
Do sosu wkładamy mięso i zagotowujemy na małym ogniu.
Smacznego :)