Sposób przygotowania:
Rajskie muffinki
Przygotowanie muffinek zaczynamy od przyrządzenia masy kokosowej.Mleko,wiórki i cukier wkładamy do rondla i doprowadzamy do wrzenia.Gotujemy na bardzo małym ogniu przez ok. kwadrans do momentu zgęstnienia masy.Masę studzimy. Składniki przeznaczone na muffinki wkładamy do dużej miski,mieszamy za pomocą trzepaczki do połączenia się składników.Gotową masą napełniamy do 1/2 wysokości papilotek.Następnie nakładamy po 2 łyżeczki masy kokosowej do każdej muffinki.Tak przygotowane muffinki wkładamy do rozgrzanego do 170 stopni piekarnika na 20-30 minut.Gotowe muffinki studzimy. Czekoladę roztapiamy w kąpieli wodnej,lekko studzimy. Śmietankę ubijamy na sztywno z cukrem pudrem,delikatnie dodajemy czekoladę. Na końcu wsypujemy łyżkę wiórków kokosowych i jeszcze raz mieszamy. Dekorujemy muffinki za pomocą rękawa. Dodatkowo każdą muffinkę posypujemy wiórkami kokosowymi.
marietta