Sposób przygotowania:
Jabłkowo migdałowa fantazja
Robotem z końcówką noży siekających zarobić ciasto. Zawinąć je w folię spożywczą lub włożyć do woreczka i włożyć do lodówki aby się schłodziło na 30 minut. Następnie schłodzonym ciastem wylepić tortownicę wysmarowaną margaryną. Ciasto wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec przez 15 minut. Jabłka umyte i oczyszczone z gniazd nasiennych pokroić w sporą kostkę. Na patelni stopić 50 g margaryny, dodać rodzynki oraz jabłka i smażyć wszystko około 3 minuty. Ciepłą masę jabłkową wyłożyć na podpieczony spód. 100 g Kasi rozgrzać na patelni, wsypać cukier oraz migdały i chwilkę smażyć. Dodać miód, cukier i zagotować mieszając. Gotową masę migdałową wyłożyć na jabłka. Ciasto wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i zapiekać 30 minut. Ciasto można podać na ciepło lub na zimno.
Sarenka
Natala1210
gąska