Sposób przygotowania:
Jaglana po meksykańskuETAP 1
Mięso mielone przysmażamy na patelni. W trakcie smażenia dodajemy do niego przeciśnięty przez praskę czosnek oraz sól i pieprz do smaku.
ETAP 2
Cebulę obieramy, kroimy w kostkę i delikatnie rumienimy w oddzielnym garnku.
ETAP 3
Gotową zalewamy przecierem pomidorowym i razem podgrzewamy około 10 minut. Do tak przygotowanego przecieru dodajemy kaszę jaglaną. Przecier wraz z kaszą gotujemy około 20 minut. W miarę jak kasza będzie wchłaniać płyn dolewamy wodę lub jeszcze przecier. Wszystko zależy jaką chcemy uzyskać końcową konsystencję dania i czy ma być ono mocno pomidorowe.
ETAP 4
Gdy kasza jest miękka dodajemy do niej przygotowane mięso. Całość mieszamy i przyprawiamy do smaku wyżej podanymi przyprawami.
ETAP 5
Na koniec dodajemy odsączoną z zalewy sałatkę meksykańską oraz natkę pietruszki. Całość mieszamy i gotowe.