Sposób przygotowania:
Kasza jaglana w botwince
Kaszę jaglaną ugotować według wskazówek na opakowaniu. Wystudzić. Mielone mięso podsmażyć krótko na patelni i dodać posiekaną cebulę. Chwilę poddusić. Dodać przecier, musztardę i pieprz ziołowy. Wymieszać z kaszą jaglaną. Przyprawić do smaku solą i pieprzem. Dodać posiekany szczypior. Liście botwinki najlepiej wybrać jak największe. Zalać wrzącą wodą i pozostawić na 3min. Następnie gorącą wodę zlać i zalać zimną. Liście zmiękną. Osuszyć. Nakładać porcję kaszy na liściu i zwijać podobnie jak gołąbki w kapustę. Włożyć do naczynia żaroodpornego, obłożyć liśćmi botwiny. Podlać odrobiną wody i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180*C na 20-30min. Smacznego!