kuchenny świat

kuchenny świat

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1431]

Jaglane placuszki z bananem i jabłkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Zapraszam na smaczne placuszki. Przygotowane z kaszy jaglanej z dodatkiem banana i jabłka. Placuszki są tanie i szybkie w przygotowaniu. Takie placuszki możemy podać na śniadanie, obiad, deser lub kolację. Polecam.

Jaglane placuszki z bananem i jabłkiem Więcej zdjęć (7)

Składniki:

Jaglane placuszki z bananem i jabłkiem

 

Sposób przygotowania:

Jaglane placuszki z bananem i jabłkiem
Kaszę jaglaną przepłukujemy gorącą wodą i gotujemy według instrukcji na opakowaniu.

W międzyczasie obieramy banana i kroimy na małe kawałki, przekładamy do miski i dodajemy cukier, rozgniatamy widelcem. Jabłko myjemy i obieramy, kroimy w kosteczkę.
Do miski dokładamy pozostałe składniki i dokładnie mieszamy. Na rozgrzanym oleju smażymy placuszki na złoty kolor. Usmażone przekładamy na ręcznik papierowy i odsączamy z tłuszczu. 

Przed podaniem posypujemy cukrem.  
Jaglane placuszki z bananem i jabłkiem
Obranego banana kroimy i przekładamy do miski, rozgniatamy z cukrem.
Jaglane placuszki z bananem i jabłkiem
Do masy bananowe dokładamy jajko i ugotowaną kaszę jaglaną.
Jaglane placuszki z bananem i jabłkiem
Umyte jabłko obieramy i kroimy w kosteczkę.
Jaglane placuszki z bananem i jabłkiem
Wszystkie składniki mieszamy do połączenia.
Jaglane placuszki z bananem i jabłkiem
Placuszki smażymy na rozgrzanym oleju.
Jaglane placuszki z bananem i jabłkiem
Usmażone przekładamy na ręcznik papierowy i odsączamy z nadmiaru oleju.