Sposób przygotowania:
Jaglany sernik "Kokosowa krówka"
Mleko wlać do garnuszka o grubym dnie, gdy się zagotuje wsypać kaszę jaglaną i gotować 18 minut, aż wchłonie całe mleko, od czasu do czasu mieszając. Wystudzić. Do miski wrzucić serek, dodać mleczko kokosowe i masę krówkową. Wsypać cukier i budyń, wbić 3 jajka. Masę zmiksować do połączenia składników, nie ubijać za długo. Do masy wrzucić ostudzoną kaszę jaglaną i ponownie zmiksować.
Formę (u mnie 18x28cm) wyłożyć papierem do pieczenia, następnie ułożyć herbatniki. Wlać masę powoli. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i od razu zmniejszyć temperaturę do 160 stopni. Piec 45 minut. Wystudzić i schłodzić w lodówce. Wiórki kokosowe zrumienić na suchej patelni, wystudzić. Posypać schłodzony sernik, pokroić w kwadraty i podawać
Formę (u mnie 18x28cm) wyłożyć papierem do pieczenia, następnie ułożyć herbatniki. Wlać masę powoli. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i od razu zmniejszyć temperaturę do 160 stopni. Piec 45 minut. Wystudzić i schłodzić w lodówce. Wiórki kokosowe zrumienić na suchej patelni, wystudzić. Posypać schłodzony sernik, pokroić w kwadraty i podawać
mysza75
Alex_M
dziękuję :) jest pyszny więc polecam :)
edytaha
Alex_M
dziękuję :)
skuter5
robaczek