Sposób przygotowania:
Ciasto brzoskwiniowe z kaszy manny
CIASTO : Przesianą mąkę zagniatamy z jajkiem , cukrem i zimnym masłem na gładkie ciasto. Wstawiamy do lodówki. MASA : Połowę mleka gotujemy z cukrami , do drugiej dodajemy budyń. Do gotującego się mleka z cukrami wlewamy rozrobiony budyń i wsypujemy kaszę mannę. Na bardzo małym ogniu gotujemy aż zgęstnieje. Odstawiamy do przestudzenia na ok. 10 minut. Brzoskwinie kroimy w kosteczkę. Rozbełtane jajko mieszamy ze śmietaną i dodajemy do masy z kaszy. Dokładnie mieszamy. Dodajemy brzoskwinie i delikatnie jeszcze raz mieszamy.
CAŁOŚĆ: 1/4 ciasta odkładamy , resztą wylepiamy wyłożoną papierem tortownicę. Boki tortownicy również wylepiamy ciastem ( ok. 2-3 cm do góry ). Wylewamy masę ( lekki gładzimy ). Pozostałym ciastem przykrywamy masę ( możemy ciasto pokruszyć , zetrzeć lub tak jak ja wyciąć paseczki i przepleść ).
Pieczemy ok. 45-50 minut w temp.175C. Całkowicie studzimy! Posypujemy cukrem pudrem.
CAŁOŚĆ: 1/4 ciasta odkładamy , resztą wylepiamy wyłożoną papierem tortownicę. Boki tortownicy również wylepiamy ciastem ( ok. 2-3 cm do góry ). Wylewamy masę ( lekki gładzimy ). Pozostałym ciastem przykrywamy masę ( możemy ciasto pokruszyć , zetrzeć lub tak jak ja wyciąć paseczki i przepleść ).
Pieczemy ok. 45-50 minut w temp.175C. Całkowicie studzimy! Posypujemy cukrem pudrem.
reanja
skuter5
Czekoladka 2
lukrowanepierniczki