Babcia Halinka

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2266]

Jagnięcina pieczona w makaronie

  • TRUDNOŚĆ: średnie
         
ocena: 5/5 głosów: 605

Mięso umyć, pociąć na duże kawałki. Doprawić solą i pieprzem. Ułożyć w

Jagnięcina pieczona w makaronie

Składniki:

Jagnięcina pieczona w makaronie

 

Sposób przygotowania:

Jagnięcina pieczona w makaronie
Mięso umyć, pociąć na duże kawałki. Doprawić solą i pieprzem. Ułożyć w żaroodpornym naczyniu. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki, oczyścić z pestek i włożyć do garnka z mięsem. Wlać olej i 100 ml wody. Rozgrzać piekarnik do temperatury 200°C i zapiekać potrawę około 30 minut. Do naczynia z mięsem dolać 1 l gorącej wody, wsypać makaron, osolić, zamieszać. Zapiekać dalej, mieszając od czasu do czasu, aż makaron będzie miękki. Podawać z utartym serem, przybrane zieloną pietruszką.