Persik

Persik

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1125]

Jagnięcina w sosie z brandy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

oto przepis na pijaną cielęcinę

Jagnięcina w sosie z brandy

Składniki:

Jagnięcina w sosie z brandy

 

  • 1 kg polędwicy cielęcej
  • 4 łyżki masła
  • 50 dag boczniaków
  • 3 łyżki brandy
  • 3 łyżki sherry
  • 2 szklanki sosu demi-glace
  • 1/2 szklanki gęstej śmietany

Sposób przygotowania:

Jagnięcina w sosie z brandy
wykroić z polędwicy medaliony podsmażyć je na maśle przez 2 minuty z każdej strony przełożyć do podgrzanego piekarnika do masła włożyć boczniaki i dusić do miękkości polać brandy i zapalić dodać sherry i sos wymieszać i gotować na małym ogniu 3 minuty dolać śmietanę i gotować jeszcze 3 minuty polać medaliony sosem

Tagi:

sosy