Sposób przygotowania:
Jagnięcina z ziemniakami
Opłucz mięso,osusz i pokrój w kostkę,ząbek czosnku obierz,szalotkę obierz i na drobno posiekaj ,fasolkę umyj,osącz.Obierz ziemniaki i pokrój w kostkę.W garnku rozgrzej oliwę,obsmaż w niej mięso,następnie wyjąć i odstaw ( w naczyniu pod przykryciem) Szalotkę zeszklij ( na tym samym tłuszczu co smażyliśmy mięso).Dodaj tymianek,rozmaryn,ziemniaki i fasolkę,wymieszaj wszystko dokładnie i szybko podsmaż.Oprósz trochę mąką i zasmaż na jasny kolor.Polej białym winem i wywarem rybnym,przypraw przyprawami do smaku przykryj i dusić na około 10 minut (na małym ogniu).Ziemniaki z mięsem przypraw do smaku sola i pieprzem i włóż do talerza,przybrać listkami pietruszki i wszystko dodaj.