ciekawskab

ciekawskab

Szef Kuchni
[Przepisów: 40]

Jagodowe babeczki

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszne, pachnące babeczki.

Jagodowe babeczki

Składniki:

Jagodowe babeczki

 

 

Sposób przygotowania:

Jagodowe babeczki
Jagody umyć i osuszyć. Masło roztopić w rondelku i wystudzić. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia oraz szczyptą soli a następnie połączyć z mlekiem, jajkami i stopionym masłem. Wszystko delikatnie wymieszać z jagodami. Ciasto wlać do natłuszczonych foremek na babeczki.
Następnie przygotować kruszonkę. W tym celu palcami wymieszać mąkę, schłodzone masło i cukier. Mieszać do momentu aż powstaną okruchy. Następnie posypać nimi babeczki i wstawić do nagrzanego do 200 stopni piekarnika. Piec 20-25 minut. Smacznego!!!