Sposób przygotowania:
Jagodowe babeczki
Jagody umyć i osuszyć. Masło roztopić w rondelku i wystudzić. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia oraz szczyptą soli a następnie połączyć z mlekiem, jajkami i stopionym masłem. Wszystko delikatnie wymieszać z jagodami. Ciasto wlać do natłuszczonych foremek na babeczki.
Następnie przygotować kruszonkę. W tym celu palcami wymieszać mąkę, schłodzone masło i cukier. Mieszać do momentu aż powstaną okruchy. Następnie posypać nimi babeczki i wstawić do nagrzanego do 200 stopni piekarnika. Piec 20-25 minut. Smacznego!!!
Następnie przygotować kruszonkę. W tym celu palcami wymieszać mąkę, schłodzone masło i cukier. Mieszać do momentu aż powstaną okruchy. Następnie posypać nimi babeczki i wstawić do nagrzanego do 200 stopni piekarnika. Piec 20-25 minut. Smacznego!!!