aginaa

aginaa

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1085]

jagodowe pierozki ze smietana

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 3

pierogi na slodka, pyszne sa

jagodowe pierozki ze smietana

Składniki:

jagodowe pierozki ze smietana

 

  • 500 g ciasto na pierogi,
  • 300 g jagody,
  • 0,5 szklanki cukier,
  • śmietana 18 proc

Sposób przygotowania:

jagodowe pierozki ze smietana
Ciasto na pierogi (przepis w mojej ksiedze) walkujemy wycinajac kolka szklanka i nakldamy do srodka kazdego kolka jagody i pol lyzeczki cukru. Lepimy. Takie pierogi wrzucamy na osolona goraca wode. Wyciagamy zaraz po wyplynieciu na wierzch. Kazdy pierozek polewamy smietana i posypujemy odrobina cukru.

Tagi:

pierogi ciasto