Sposób przygotowania:
jagodowo-malinowe ciacho
biszkoptBiałka ubijamy na sztywno ze szczyptą soli , później dodajemy na przemian cukier i żółtka. Do ubitych jajek delikatnie po łyżce wsypujemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia , mieszamy delikatnie aż składniki się dokłądnie połączą . Ciasto wykładamy do wyłożonej papierem blaszki i pieczemy przez 30 min w 180*C. Galaretkę rozpuszczamy w ok 400 ml. gorącej wody-odstawiamy do ostygnięcia. Żelatynę rozpuszczamy w 1/3 szkl. gorącej wody i schładzamy, Śmietanę ubijamy w mikserze na najwyższych obrotach z cukrem pudrem przez ok 2 min , później wlewamy powoli żelatynę i jeszcze przez chwilę mieszamy. 1/3 masy odkładamy do osobnej miseczki, do reszty dodajemy 3/4 borówek i malin .dokładnie ale delikatnie mieszamy. Obie masy wkładamy na chwilę do lodówki żeby lekko stężały. Biszkopt przecinamy wzdłuż na dwie równe części.Na pierwszy wykładamy masę z owocami , przykrywamy drugą połową biszkoptu na wierzch wykładamy odłożoną wcześniej 1/3 masy śmietanowej , na której ułożyć resztę owoców całość zalać tężejącą galaretką. Schłodzić w lodówce !