kiwi

kiwi

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1064]

Jaja faszerowane grzybami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Jaja ugotować na twardo, obrać ze skorupek i podzielić na połowy.

Jaja faszerowane grzybami

Składniki:

Jaja faszerowane grzybami

 

Sposób przygotowania:

Jaja faszerowane grzybami
Jaja ugotować na twardo, obrać ze skorupek i podzielić na połowy. Oddzielić żółtka, posiekać, dodać ugotowane i posiekane grzyby, śmietanę, przesmażoną cebulę i tartą bułkę; przyprawić do smaku. Przygotowanym farszem napełnić połówki białek posypanych mąką, złączyć je i kłaść do gorącego sosu koperkowego, śmietanowego itp. Podawać z ryżem lub ziemniakami, oraz z zieloną sałatą.