margolata

margolata

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 169]

Jaja faszerowane z pieczarkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Bardzo łatwe i na każdą okazję

Jaja faszerowane z pieczarkami

Składniki:

Jaja faszerowane z pieczarkami

 

  • 5 jaj
  • 5-6 średnich pieczarek
  • 2-3 rzodkiewki do dekoracji
  • szczypiorek do dekoracji
  • sól, pieprz, słodka papryka
  • 3-4 łyżki majonezu

 

Sposób przygotowania:

Jaja faszerowane z pieczarkami
Jaja gotujemy na twardo. Pieczarki myjemy i wrzucamy na wrzącą osoloną wodę, gotujemy 15 min. Jaja przekrawamy na pól i wyjmujemy żółtka, kroimy je w kostkę. Pieczarki po ostudzeniu kroimy w kostkę i dodajemy do żółtek. Przyprawiamy do smaku, dodajemy majonez i mieszamy. Do "łódeczek" jakie nam zostały z jaj nakładamy po łyżce farszu. Wierz posypujemy posiekaną rzodkiewką i szczypiorkiem. Można również do farszu z pieczarek dodać rzodkiewkę i szczypiorek oraz konserwową paprykę wtedy kompozycja stanie się bardziej kolorowa i równie dobra w smaku:)