darek112

darek112

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 172]

Jaja nadziewane , lekko zapieczone

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Z jaj wyjąć zółtka i przetrzeć. Pasztet wymieszać i połączyć z żółtkami . Masę otrzymaną napełnić jajka i ułożyć i zapiec lekko.

Jaja nadziewane , lekko zapieczone

Składniki:

Jaja nadziewane , lekko zapieczone

 

  • 6 jaj,
  • 1 pasztet DROP ,
  • 1,5 szklanki sosu beszamelowego,
  • utarty ser,
  • 1/2 łyżki masła lub oliwy,
  • sól,
  • curry

Sposób przygotowania:

Jaja nadziewane , lekko zapieczone
Jaja ugotować na twardo , ostudzić, obrać ze skorupek. Każde jajko przekrajać wzdłuż na połówki. Wyjąć żółtka i przetrzeć przez sito.Pasztet DROP rozetrzeć na masę, ucierając połączyć z przetartymi żółtkami. Przygotowanym nadzienie napełnić połówki jaj, ułożyć na żaroodpornym półmisku wysmarowanym oliwą lub masłem. Sos beszamelowy wymieszać z curry i utartym serem, przyprawić do smaku solą. Gotowym sosem zalać równomiernie jaja. Wstawić do nagrzanego piekarnika. Zapiec. Podawać na przystawkę z dodatkiem pieczywa.