basia1122

basia1122

Kuchcik
[Przepisów: 1]

jaja nadziewane pasztetem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

jest to bardzo prosta i szybka potraw dla niespodziewanych gości jak znalazł

jaja nadziewane pasztetem

Składniki:

jaja nadziewane pasztetem

 

  • 6 jajek
  • sól
  • pieprz
  • margaryna 2/3 łyżki
  • ser żółty 10 dag np.morski
  • natka pietruszki 1 łyżeczka
  • cebula mała
  • 1 pasztet drobiowy DROP

Sposób przygotowania:

jaja nadziewane pasztetem
Jajka obrać, opłukać i przekroić wzdłuż na pół. Wyjąć żółtka i rozetrzeć. Cebulę drobno posiekać i lekko zrumienić na margarynie. Następnie ostudzić, dodać do pasztetu, wymieszać z serem, żółtkami i natką pietruszki. Przyprawić , solą oraz pieprzem. Masą napełnić połówki białek. Gałązki natki pietruszki opłukać i osuszyć. Jajka przybrać natką pietruszki .