ewelina.mn

ewelina.mn

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 663]

Jaja nadziewane twarożkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Doskonała przystawka dla wielbicieli jaj.

Jaja nadziewane twarożkiem

Składniki:

Jaja nadziewane twarożkiem

 

 

Sposób przygotowania:

Jaja nadziewane twarożkiem
Jaja gotujemy na twardo w osolonej mocno wodzie (to zapobiegnie pęknięciu jaj oraz ułatwi późniejsze obieranie). Studzimy, obieramy. Przekrawamy wzdłuż na połowę. Wyjmujemy żółtka, które rozcieramy, mieszając z serem białym i jogurtem greckim. Masę tą doprawiamy solą i pieprzem, i tak przygotowaną napełniamy białka. Zieleninę myjemy (szczypiorek, koperek, pietruszka zielona), siekamy drobno, i taką mieszanką posypujemy jaja przed podaniem. Smacznego!

Tagi:

sery ser