sandra200

sandra200

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 103]

Jaja w potrawce

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Jaja w potrawce są doskonałe na ciepło

Jaja w potrawce

Składniki:

Jaja w potrawce

 

  • 5 jaj,
  • puszka kukurydzy,
  • 20 dag wędliny,
  • 2 łyżki masła,
  • 2 łyżki mąki,
  • kostka bulionowa,
  • natka pietruszki,
  • 3-4 łyżki musztardy,
  • kawałek startego żółtego sera,
  • cukier,
  • sól,
  • pieprz.

Sposób przygotowania:

Jaja w potrawce
Jaja ugotować na twardo,przekroić na połówki,rozgrzany tłuszcz połączyć z mąką,rozprowadzić dwiema szklankami wody,doprawić kostką bulionową solą pieprzem i zagotować.Kukurydzę osączyć wędlinę pokroić w paseczki, posiekać natkę pietruszki. Wędlinę ,pietruszkę,kukurydzę oraz musztardę wymieszać z sosem boprawić do smaku solą pieprzem i ewentualnie cukrem. Gotowy sos przelać na półmisek ułożyć w nim połówki jaj posypaś startym serem i zapiec.

Tagi:

sery ser wędlina