cherry

cherry

Złoty Ekspert
[Przepisów: 508]

Książka Kucharska: Książka kucharska wyd. Printex I

Jaja z kiełbaskami po polsku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

jaja z kiełbaskami - tym razem po polsku

Jaja z kiełbaskami po polsku

Składniki:

Jaja z kiełbaskami po polsku

 

  • 4 jaja na twardo,
  • 1 łyżka masła,
  • 2 dag grzybów,
  • natka pietruszki,
  • małe kiełbaski (mogą być paróweczki),
  • 1 cebula,
  • sól,
  • pieprz do smaku

 

Sposób przygotowania:

Jaja z kiełbaskami po polsku

Ze skorupek jaj wyjąć wszystko. Posiekać drobno kiełbaski, rozetrzeć żółtka, doprawić do smaku solą i pieprzem, białka bardzo drobno posiekać. Wszystko wymieszać i włożyć delikatnie do skorupek. Z wierzchu posypać tartą bułką i podsmażyć na rozgrzanym maśle.


Przed podaniem posypać zieloną pietruszką.


Tagi:

grzyby