Sposób przygotowania:
Jaja z salatka jarzynowa
Na poczatku z podanych skladnikow robimy zwyczajna salatke jarzynowa jak kto lubi, mozna oczywiscie dodac swoje ulubione dodatki. Jajka gotujemy na twardo i zostawiamy do ostygniecia! Zimne jajka w skorupkach przekrajamy w zdluz na pol. Najlepiej duzym nozem z zabkami i pewnym ruchem.Wyciagamy z nich delikatnie bialko i zoltko, tak zeby nie uszkodzic skorupek, i kroimy. Mozna pokrojone jajko dodac do wczesniej zrobionej salatki, wymieszac, a nastepnie lyzeczka nakladac do pustych skorupek az do pelna. Dalej wierzch obtoczyc w bulce tartej i smazyc na oleju lub masle tak zeby sie lekko wnetrze zagrzalo a bulka zarumienila. Nic nadzwyczajnego a takie smaczne, szczegolnie podoba sie to malym dzieciom. Zycze Wam Smacznego!!!