Sposób przygotowania:
Jajecznica lazurowo-szpinakowa okraszona
Słoninę kroję w plastry i wytapiam na patelni. Przekładam do miseczki, a większość tłuszczu się pozbywam. Na patelnię wrzucam zamrożone liście szpinaku i podgrzewam na małym ogniu. W międzyczasie ser lazur rozkruszam i dodaję do wbitych jajek. Przyprawiam chili i intensywnie mieszam. W oddzielnej miseczce do jogurtu ścieram czosnek. Gdy szpinak będzie miękki zalewam go jogurtem wraz z czosnkiem. Smażę do momentu odparowania całej wody z patelni. Następnie wlewam jajka. Ogień zwiększam i smażę nieustannie mieszając do uzyskania pożądanej konsystencji jajecznicy (ja lubię lekko wysmażoną). Jajecznicę przekładamy na talerz. Posypuje delikatnie solą lnianą i okraszam wcześniej przygotowanymi skwarkami. Smacznego.