Sposób przygotowania:
Jajecznica na maśle z dodatkami
1. Pieczarki obieramy, drobno kroimy, cebulę obieramy i drobno siekamy. Wędlinę kroimy w kosteczkę.
2. Jajka wbijamy do miseczki, przyprawiamy i rozkłócamy.
3. Na patelni rozgrzewamy masło, wrzucamy na nie cebulkę, kiedy zacznie się szklić, dodajemy wędlinę i podsmażamy. Po kilku minutach do całości wrzucamy pieczarki i dusimy do momentu aż odparujemy wodę. Po tym wlewamy jajka i mieszając smażymy, aż odpowiednio się zetną.
4. Podajemy ze świeżym pieczywem posmarowanym masłem.
2. Jajka wbijamy do miseczki, przyprawiamy i rozkłócamy.
3. Na patelni rozgrzewamy masło, wrzucamy na nie cebulkę, kiedy zacznie się szklić, dodajemy wędlinę i podsmażamy. Po kilku minutach do całości wrzucamy pieczarki i dusimy do momentu aż odparujemy wodę. Po tym wlewamy jajka i mieszając smażymy, aż odpowiednio się zetną.
4. Podajemy ze świeżym pieczywem posmarowanym masłem.