nieuchwytna

nieuchwytna

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 350]

Jajecznica na maśle z dodatkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

Pasuje na ciepłą kolację.

Jajecznica na maśle z dodatkami

Składniki:

Jajecznica na maśle z dodatkami

 

Sposób przygotowania:

Jajecznica na maśle z dodatkami
1. Pieczarki obieramy, drobno kroimy, cebulę obieramy i drobno siekamy. Wędlinę kroimy w kosteczkę.
2. Jajka wbijamy do miseczki, przyprawiamy i rozkłócamy.
3. Na patelni rozgrzewamy masło, wrzucamy na nie cebulkę, kiedy zacznie się szklić, dodajemy wędlinę i podsmażamy. Po kilku minutach do całości wrzucamy pieczarki i dusimy do momentu aż odparujemy wodę. Po tym wlewamy jajka i mieszając smażymy, aż odpowiednio się zetną.
4. Podajemy ze świeżym pieczywem posmarowanym masłem.