Bahus

Bahus

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 624]

Jajecznica po brazylijsku

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 4

Podawać z białym pieczywem.

Jajecznica po brazylijsku

Składniki:

Jajecznica po brazylijsku

 

  • 20 dag ugotowanej białej fasoli
  • 6 jajek
  • 2 łyżki masła
  • 1 łyżka koncentratu pomidorowego (30%)
  • 1 łyżka posiekanego szczypiorku
  • 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
  • 1 łyżeczka mielonej słodkiej papryki
  • 1 łyżeczka przyprawy curry
  • sól i pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

Jajecznica po brazylijsku
Na patelni rozgrzać masło. Dodać fasolę, koncentrat pomidorowy, paprykę i curry. Posolić i popieprzyć do smaku. Smażyć ok 3 min. Jajka wybić do miseczki. Rozkłócić trzepaczką. Wlać do usmażonej z przyprawami fasoli. Smażyć do ścięcia się jajek. Posypać zieleniną.