Bahus

Bahus

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 624]

Jajecznica po debreczyńsku

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 5

Podawać z białym pieczywem.

Jajecznica po debreczyńsku

Składniki:

Jajecznica po debreczyńsku

 

 

Sposób przygotowania:

Jajecznica po debreczyńsku
Parówki obrać z osłonek i pokroić w plasterki. Cebulę obrać i drobno posiekać. Pomidory sparzyć i obrać ze skórki. Miąższ pokroić w kostkę. Paprykę pozbawić gniazd nasiennych i również pokroić w kostkę. Składniki połączyć. Wymieszać. Na patelni rozgrzać tłuszcz. Przesmażyć na nim pokrojony w kostkę wędzony boczek. Dodać pokrojone parówki i rozdrobnione warzywa. Podlać śmietaną i dusić do ich miękkości. Doprawić solą, pieprzem i sproszkowaną papryką. Dodać rozkłócone jajka. Dokładnie wymieszać. Smażyć do chwili, aż jajka się "zetną'.