Bahus

Bahus

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 624]

Jajecznica po hiszpańsku

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 4

Podawać z białym pieczywem.

Jajecznica po hiszpańsku

Składniki:

Jajecznica po hiszpańsku

 

  • 6 jajek
  • 4 dojrzałe pomidory
  • 2 średnie cebule
  • 4 ząbki czosnku
  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
  • sól i i pieprz do smaku

 

Sposób przygotowania:

Jajecznica po hiszpańsku
Pomidory sparzyć. Obrać ze skórek. Miąższ pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać oliwę. Przesmażyć na niej obraną i pokrojoną w drobną kostkę cebulę oraz przeciśnięty przez praskę czosnek. Dodać pomidory. Dusić przez ok. 15 min. Doprawić solą i pieprzem. Dodać rozkłócone jajka. Dokładnie wymieszać. Smażyć aż jajka się "zetną". Jajecznicę posypać natką pietruszki.