jaNina

jaNina

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1175]

Jajecznica szparagowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Takie śniadanie mogłabym jeść codziennie! Cudowne połączenie szparagów, jaj i masła :) a w dodatku gotowe w 15 minut!

Jajecznica szparagowa Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Jajecznica szparagowa

 

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Jajecznica szparagowa
Dolne części szparagów kroimy w 1 cm kawałki zostawiając 4 cm czubki. Obieramy cebulki i kroimy je drobno. Szklimy je na maśle. Dodajemy do nich pokrojone dolne części szparagów Wbijamy jajka do miseczki, rozkłócamy je z łyżką śmietany. Wlewamy masę na patelnię, smażymy jajecznicę. Na końcu dodajemy główki szparagów, oprószamy solą i pieprzem. Podajemy jajecznicę od razu.
Jajecznica szparagowa
Dolne części szparagów kroimy w 1 cm kawałki zostawiając 4 cm czubki.
Jajecznica szparagowa
Wbijamy jajka do miseczki, rozkłócamy je z łyżką śmietany.