junette

junette

Szef Kuchni
[Przepisów: 54]

Jajecznica w nowej wersji

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Smaczna jajecznica na śniadanie lub kolację

Jajecznica w nowej wersji

Składniki:

Jajecznica w nowej wersji

 

 

Sposób przygotowania:

Jajecznica w nowej wersji
Baleron pokroić w drobną kostkę, podsmażyć na maśle. Ser żółty zetrzeć na grubych oczkach tarki następnie jajka rozbić do naczynia dodać łyżkę śmietany i wszystko rozbełtać.
Jajka ze śmietaną wlać na patelnię do baleronu.
Posolić i popieprzyć do smaku.
Smażyć na bardzo wolnym ogniu cały czas mieszając, w między czasie dorzucić starty żółty ser.
Ewentualnie można jeszcze dodać szczypiorek