Sposób przygotowania:
Jajecznica ze świeżą papryką
Szynkę parzoną i boczek parzony z przyprawami kroimy w kostkę i smażymy na złoto na łyżce masła, dodajemy czerwoną paprykę pokrojoną w kostkę, chwilę trzymamy na gazie aż papryka straci swoja surowość. Wtedy szybko wlewamy 3 jajka, doprawiamy solą i czekamy aż jajka się lekko zetną, wyłączamy źródło ciepłą, mieszamy i przekładamy na talerzyk. Posypujemy mieszanką ziół i dekorujemy świeżą miętą, jajecznice podajemy z chrupkim pieczywem.
evita0007
p.jola1
Jest pyszna i aromatyczna, pytałam się męża czy mam zrobić dla 2 osób, nie chciał, ale jak powąchał i skosztował, pobiegł do kuchni zrobić taką samą:))
evita0007
Oj wierzę,bo takie bogate jajecznice są syte a do tego wyśmienite ;) Wow !! na rymowanie mnie się zebrało hihi ;D
bajtek