ewelina.mn

ewelina.mn

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 663]

Jajeczno - śmietanowa pasta do chleba

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pasta do chleba dla nieumiejących gotować.

Jajeczno - śmietanowa pasta do chleba

Składniki:

Jajeczno - śmietanowa pasta do chleba

 

Sposób przygotowania:

Jajeczno - śmietanowa pasta do chleba
Szczypiorek myjemy dokładnie pod bieżącą wodą. Siekamy go na bardzo drobniutkie kawałki. Jajko gotujemy na twardo, uważając aby skorupka nie pękła (aby tego uniknąć, do wody w której gotuje się jajko dodajemy 2 łyżki soli, i gotujemy je na wolnym ogniu). Gotowe jajko obieramy ze skorupki, siekamy na drobno, mieszamy ze szczypiorkiem oraz śmietaną, doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem. Gotową pastę nakładamy na kanapki posmarowane masłem. Smacznego!